recepty |
![]() RECEPT PRO VÁŠ: Dort
Ingredience: Piškot: 12-14 vajec 25-30 dkg cukr krupice 25-30 dkg mouka polohrubá výběrová 5-10 dkg ořechů 2-3 lžíce studené vody (nebo kakao dle potřeby) citronová kůra Krém: 2-3 vejce (dle velikosti vajec) 15-20 dkg cukr krupice 2 vanilkové cukry Postup: Příprava korpusu: Dortové těsto promíchat, nalít do formy vymazané tukem a poprášené moukou. Péci při teplotě 180°C po dobu 40 – 60 minut. Vyklopit za tepla, po vychlazení proříznout, vložit krém, slepit ,části dortu, rozetřít polevu na povrch dortu a připraveným krémem nazdobit, nechat vychladit. Poleva: rozpustit 1 čokoládu na vaření a 100% tuk dle potřeby Krém: ingredience šlehat v páře do ztuhnutí, potom ve studené vodě ochladit a došlehat, našlehat máslo 250 g a našlehanou pěnu přidat k prvá části a znovu našlehat, přidat rum, pražené ořechy(do části krému určené ke zdobení ořechy nepřidávat). Krém ke zdobení dobarvit kakaem, potravinářskými barvivy. ![]() RECEPT PRO VÁS: Perníčky
Ingredience: Těsto: 40 dkg hladké mouky 14 dkg moučkového cukru 6 dkg tuku 2 ks vajec 10 dkg medu 2 lžíce kakaa (nemusí být anýz, hřebíček, zázvor, tymián, nové koření, badyán, skořice, 1 lžička jedlé sody (asi 2 lžičky celkem) Poleva na zdobení: 1 bílek 14 dkg moučkového cukru citrónová šťáva Postup: Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, necháme 24 hodin odpočinout. Vykrajujeme různé tvary, které potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné troubě. RECEPT PRO VÁS: Dort velký vějíř
Ingredience: Piškot: 12-14 vajec 25-30 dkg cukr krupice 25-30 dkg mouka polohrubá výběrová 5-10 dkg ořechů 2-3 lžíce studené vody (nebo kakao dle potřeby) citronová kůra Krém: 2-3 vejce (dle velikosti vajec) 15-20 dkg cukr krupice 2 vanilkové cukry Postup: Příprava korpusu: Dortové těsto promíchat, nalít do formy vymazané tukem a poprášené moukou. Péci při teplotě 180°C po dobu 40 – 60 minut. Vyklopit za tepla, po vychlazení proříznout, vložit krém, slepit ,části dortu, rozetřít polevu na povrch dortu a připraveným krémem nazdobit, nechat vychladit. Poleva: rozpustit 1 čokoládu na vaření a 100% tuk dle potřeby Krém: ingredience šlehat v páře do ztuhnutí, potom ve studené vodě ochladit a došlehat, našlehat máslo 250 g a našlehanou pěnu přidat k prvá části a znovu našlehat, přidat rum, pražené ořechy(do části krému určené ke zdobení ořechy nepřidávat). Krém ke zdobení dobarvit kakaem, potravinářskými barvivy. ![]() RECEPT PRO VÁS: Dort
Ingredience: Piškot: 12-14 vajec 25-30 dkg cukr krupice 25-30 dkg mouka polohrubá výběrová 5-10 dkg ořechů 2-3 lžíce studené vody (nebo kakao dle potřeby) citronová kůra Krém: 2-3 vejce (dle velikosti vajec) 15-20 dkg cukr krupice 2 vanilkové cukry Postup: Příprava korpusu: Dortové těsto promíchat, nalít do formy vymazané tukem a poprášené moukou. Péci při teplotě 180°C po dobu 40 – 60 minut. Vyklopit za tepla, po vychlazení proříznout, vložit krém, slepit ,části dortu, rozetřít polevu na povrch dortu a připraveným krémem nazdobit, nechat vychladit. Poleva: rozpustit 1 čokoládu na vaření a 100% tuk dle potřeby Krém: ingredience šlehat v páře do ztuhnutí, potom ve studené vodě ochladit a došlehat, našlehat máslo 250 g a našlehanou pěnu přidat k prvá části a znovu našlehat, přidat rum, pražené ořechy(do části krému určené ke zdobení ořechy nepřidávat). Krém ke zdobení dobarvit kakaem, potravinářskými barvivy. ![]() RECEPT PRO VÁS: Dort
Ingredience: Piškot: 12-14 vajec 25-30 dkg cukr krupice 25-30 dkg mouka polohrubá výběrová 5-10 dkg ořechů 2-3 lžíce studené vody (nebo kakao dle potřeby) citronová kůra Krém: 2-3 vejce (dle velikosti vajec) 15-20 dkg cukr krupice 2 vanilkové cukry Postup: Příprava korpusu: Dortové těsto promíchat, nalít do formy vymazané tukem a poprášené moukou. Péci při teplotě 180°C po dobu 40 – 60 minut. Vyklopit za tepla, po vychlazení proříznout, vložit krém, slepit ,části dortu, rozetřít polevu na povrch dortu a připraveným krémem nazdobit, nechat vychladit. Poleva: rozpustit 1 čokoládu na vaření a 100% tuk dle potřeby Krém: ingredience šlehat v páře do ztuhnutí, potom ve studené vodě ochladit a došlehat, našlehat máslo 250 g a našlehanou pěnu přidat k prvá části a znovu našlehat, přidat rum, pražené ořechy(do části krému určené ke zdobení ořechy nepřidávat). Krém ke zdobení dobarvit kakaem, potravinářskými barvivy. ![]() gggggggg
|
Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz | Nahlásit protiprávní obsah! | ![]() |