DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
recepty
   RECEPTÍKY A NÁVODY............
 
 
 
 
RECEPT PRO VÁŠ: Dort
 
Ingredience:  Piškot:

12-14 vajec
25-30 dkg cukr krupice
25-30 dkg mouka polohrubá výběrová
5-10 dkg ořechů
2-3 lžíce studené vody (nebo kakao dle potřeby)
citronová kůra

Krém:

2-3 vejce (dle velikosti vajec)
15-20 dkg cukr krupice
2 vanilkové cukry
 
Postup:  Příprava korpusu:

Dortové těsto promíchat, nalít do formy vymazané tukem a poprášené moukou. Péci při teplotě 180°C po dobu 40 – 60 minut. Vyklopit za tepla, po vychlazení proříznout, vložit krém, slepit ,části dortu, rozetřít polevu na povrch dortu a připraveným krémem nazdobit, nechat vychladit.

Poleva:

rozpustit 1 čokoládu na vaření a 100% tuk dle potřeby

Krém:

ingredience šlehat v páře do ztuhnutí, potom ve studené vodě ochladit a došlehat, našlehat máslo 250 g a našlehanou pěnu přidat k prvá části a znovu našlehat, přidat rum, pražené ořechy(do části krému určené ke zdobení ořechy nepřidávat). Krém ke zdobení dobarvit kakaem, potravinářskými barvivy.
 
 
 
 
RECEPT PRO VÁS: Perníčky
 
Ingredience:  Těsto:

40 dkg hladké mouky
14 dkg moučkového cukru
6 dkg tuku
2 ks vajec
10 dkg medu
2 lžíce kakaa (nemusí být
anýz, hřebíček, zázvor, tymián, nové koření, badyán, skořice, 1 lžička jedlé sody (asi 2 lžičky celkem)

Poleva na zdobení:

1 bílek
14 dkg moučkového cukru
citrónová šťáva
 
Postup:  Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, necháme 24 hodin odpočinout. Vykrajujeme různé tvary, které potíráme rozšlehaným vejcem a pečeme v mírné troubě.
 
 
 
RECEPT PRO VÁS: Dort      velký vějíř
 
Ingredience:  Piškot:

12-14 vajec
25-30 dkg cukr krupice
25-30 dkg mouka polohrubá výběrová
5-10 dkg ořechů
2-3 lžíce studené vody (nebo kakao dle potřeby)
citronová kůra

Krém:

2-3 vejce (dle velikosti vajec)
15-20 dkg cukr krupice
2 vanilkové cukry
 
Postup:  Příprava korpusu:

Dortové těsto promíchat, nalít do formy vymazané tukem a poprášené moukou. Péci při teplotě 180°C po dobu 40 – 60 minut. Vyklopit za tepla, po vychlazení proříznout, vložit krém, slepit ,části dortu, rozetřít polevu na povrch dortu a připraveným krémem nazdobit, nechat vychladit.

Poleva:

rozpustit 1 čokoládu na vaření a 100% tuk dle potřeby

Krém:

ingredience šlehat v páře do ztuhnutí, potom ve studené vodě ochladit a došlehat, našlehat máslo 250 g a našlehanou pěnu přidat k prvá části a znovu našlehat, přidat rum, pražené ořechy(do části krému určené ke zdobení ořechy nepřidávat). Krém ke zdobení dobarvit kakaem, potravinářskými barvivy.
 
 
 
RECEPT PRO VÁS: Dort
 
Ingredience:  Piškot:

12-14 vajec
25-30 dkg cukr krupice
25-30 dkg mouka polohrubá výběrová
5-10 dkg ořechů
2-3 lžíce studené vody (nebo kakao dle potřeby)
citronová kůra

Krém:

2-3 vejce (dle velikosti vajec)
15-20 dkg cukr krupice
2 vanilkové cukry
 
Postup:  Příprava korpusu:

Dortové těsto promíchat, nalít do formy vymazané tukem a poprášené moukou. Péci při teplotě 180°C po dobu 40 – 60 minut. Vyklopit za tepla, po vychlazení proříznout, vložit krém, slepit ,části dortu, rozetřít polevu na povrch dortu a připraveným krémem nazdobit, nechat vychladit.

Poleva:

rozpustit 1 čokoládu na vaření a 100% tuk dle potřeby

Krém:

ingredience šlehat v páře do ztuhnutí, potom ve studené vodě ochladit a došlehat, našlehat máslo 250 g a našlehanou pěnu přidat k prvá části a znovu našlehat, přidat rum, pražené ořechy(do části krému určené ke zdobení ořechy nepřidávat). Krém ke zdobení dobarvit kakaem, potravinářskými barvivy.
 
 
RECEPT PRO VÁS: Dort
 
Ingredience:  Piškot:

12-14 vajec
25-30 dkg cukr krupice
25-30 dkg mouka polohrubá výběrová
5-10 dkg ořechů
2-3 lžíce studené vody (nebo kakao dle potřeby)
citronová kůra

Krém:

2-3 vejce (dle velikosti vajec)
15-20 dkg cukr krupice
2 vanilkové cukry
 
Postup:  Příprava korpusu:

Dortové těsto promíchat, nalít do formy vymazané tukem a poprášené moukou. Péci při teplotě 180°C po dobu 40 – 60 minut. Vyklopit za tepla, po vychlazení proříznout, vložit krém, slepit ,části dortu, rozetřít polevu na povrch dortu a připraveným krémem nazdobit, nechat vychladit.

Poleva:

rozpustit 1 čokoládu na vaření a 100% tuk dle potřeby

Krém:

ingredience šlehat v páře do ztuhnutí, potom ve studené vodě ochladit a došlehat, našlehat máslo 250 g a našlehanou pěnu přidat k prvá části a znovu našlehat, přidat rum, pražené ořechy(do části krému určené ke zdobení ořechy nepřidávat). Krém ke zdobení dobarvit kakaem, potravinářskými barvivy.
 
 
 
 
 
gggggggg
 
 
 
                                                                                               
                                           
 
 
 
 
 
 
 
                                       
 
 
                                                                                                                                                                                                                               
 
 
                           
                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                                 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek